Телефон за записване:

052 / 30-28-51 (до 55)

Спешни случаи:

052 / 30-28-53

Търсене в целия уебсайт

  • 22.05.2018

  Доайенът на кардиологията доц. д-р Атанас Пенев получи отличието „Почетен знак със синя лента"

  Доайенът на кардиологията доц. д-р Атанас Пенев бе удостоен с престижното отличие за високи заслуги в областта на интензивната кардиология, за активната научна, управленска и дългогодишната преподавателска дейност и за неговия принос в развитието на Катедрата по вътрешни болести в МУ-Варна и Клиниката по интервенционална кардиология при Университетска болница “ Св. Марина” – Варна.

   

  Наградите се връчват ежегодно в навечерието на 24 май, Денят на българската култура и славянската писменост. Ректорът на Медицински университет – Варна проф. д-р Красимир Иванов връчи отличията за 15-та поредна година на официална церемония в МУ-Варна.

  „Благодаря за високата чест! Дълг бе за мен да вървя по начертания път от проф. Капонов и проф. Пенков, които създадоха името на Варненската университетска кардиология в България. Чест е за мен, че хора като проф. Георгиев, проф. Йотов, доц. Ангелов и д-р Негрева ще продължат тяхното и наше дело.“, каза доц. Пенев при получаване на отличието.

   

   

  Другият удостоен с „Почетен знак със синя лента" бе доц. д-р Минко Минков за високите му заслуги в областта на предклиничните науки, за активна научна и дългогодишна преподавателска дейност и за развитието на Катедрата по анатомия и клетъчна биология при Медицински университет – Варна.

  Велина Марковска