Приветствие от Ректора на МУ-Варна по повод патронния празник на УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна

Приветствие от Ректора на МУ-Варна по повод патронния празник на УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна

Уважаеми колеги,

От името на Академичното ръководство на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна и лично от мое име приемете нашите най-сърдечни пожелания за здраве, благоденствие и просперитет на целия медицински и административен състав на УМБАЛ „Света Марина“ - Варна по случай патронния празник на болницата - 17 юли.

В деня, в който българската православна църква почита Света Великомъченица Марина – покровителката на варненската университетска болница, бих искал да изкажа своята благодарност, респект и уважение към всички Вас, уважаеми колеги, за високия професионализъм, за Вашата всеотдайност, човечност и отдаденост  в името на живота и здравето на хората.

Огромните предизвикателства, пред които се изправяте всеки ден изискват качества, които не всеки притежава. На днешния празник бих искал да подчертая, че Вашият кураж, смелостта и характера, които ежедневно проявявате в нелеката медицинска професия, са повод за признание.

Убеден съм, че всички Вие приемате работата си като призвание да помагате на хората и да бъдете полезни на онези, които имат нужда от помощ. Бъдете не само добри професионалисти, но и добри хора. Вярвам, че пациентите ще оценят с благодарност грижите и всеотдайността Ви към тях.

Използвам случая да изразя специалните си благодарности към ръководството на УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна за отличните резултати на лечебното заведение, което е едно от водещите в България в осъществяването на лечебно-диагностична, консултативно-методична, учебна и научноизследователска дейност, с екип от висококвалифицирани специалисти, чиито дългогодишен опит, знания и умения са високо ценени във всички области на медицината у нас и в чужбина.

Пожелавам на всички Вас и на Вашите семейства да сте благословени със здраве и щастие, да бъдете удовлетворени в делата си, да сте успешни в професията си и да се гордеете с постиженията си. 

Честит празник!

 

                                                                                                Проф. д-р Светослав Георгиев, д.м.

                                                                                                Ректор на Медицински университет

                                                                                               „Проф. д-р Параскев Стоянов“ - Варна