С тържествен концерт варненската университетска болница „Св. Марина“ отбеляза своя патронен празник

С тържествен концерт варненската университетска болница „Св. Марина“ отбеляза своя патронен празник

С тържествен водосвет за здраве и благоденствие и празнична музикално-артистична програма варненската университетска болница „Св. Марина“ отбеляза своя патронен празник, който всяка година се чества на 17 юли в деня на покровителката на лечебното заведение Света Великомъченица Марина. Празничното събитие на най-големия диагностично-лечебен и консултативен университетски болничен комплекс в Североизточна България откри представителният духов оркестър на Военноморските сили. Под диригентската палка на капитан-лейтенант Георги Зайранов бе отправен музикален поздрав към официалните гости, всички лекари, специалисти по здравни грижи, лаборанти, санитари, административен персонал на болница „Света Марина“ и пациенти на болницата.

В поздравителен адрес Ректорът на МУ-Варна проф. д-р Светослав Георгиев изрази своята признателност към колегите си в грижата им за живота и здравето на хората и им пожела да бъдат не само добри професионалисти, но и добри хора. „Вашият кураж, смелостта и характера, които ежедневно проявявате в нелеката медицинска професия са повод за признание“, подчерта Ректорът и поздрави  ръководството на болницата за високите резултати и завоювания авторитет в осъществяването на  лечебно-диагностичната, консултативно-методичната, учебната и научноизследователска дейност.

Благодарност към медицинския и административния екип на варненската университетска болница за високия професионализъм и за взеотдайността в работата бе отправена от изпълнителния директор на УМБАЛ „Св. Марина“ проф. д-р Силва Андонова. В словото си проф. Андонова подчерта: „Съзнавайки нашия дълг като медицински специалисти, преподаватели, ръководители, непрестанно полагаме усилия за усъвършенстване на постигнатото от поколения преди нас и надграждаме нашата университетска болница да продължи да бъде еталон за качество, европейско лице на българското болнично здравеопазване“.

По традиция ръководството на болницата присъди отличия на изявени служители за  дългогодишната им работа, за постигнати високи резултати, личен принос, всеотдайност и професионализъм. С плакети и грамоти бяха наградени доц. д-р Петър Шивачев от Първа детска клиника, д-р Иван Красналиев от Клиниката по обща и клинична патология, Диляна Грудева – Стоилкова – старша медицинска сестра на Клиниката по неврохирургия, Наталия Дончева-Желева – медицинска сестра в Клиниката по съдова хирургия, Мери Ангелова – медицинска сестра във Втора психиатрична клиника, Елизабет Петкова - помощник-фармацевт от Болнична аптека,  инж. Павел Щерев – началник отдел „Маркетинг“.

В празничната музикално-артистична програма участваха студенти и приятели на МУ-Варна, както и деца на служители на УМБАЛ „Св. Марина“, като с изпълненията си участниците се  погрижиха за усмивките и доброто настроение за празника.