Безплатни ревматологични прегледи в УМБАЛ „Света Марина“ ЕАД - Варна през август 2023 г.

Безплатни ревматологични прегледи в УМБАЛ „Света Марина“ ЕАД - Варна през август 2023 г.

Безплатни ревматологични прегледи ще се проведат през периода 07 август - 11 август, в Клиника по ревматология на ет. 7, каб. 707 в основната сграда на УМБАЛ „Света Марина“ - Варна.

Прегледите ще се осъществяват след предварително записване на тел. 052 978 823 всеки делничен ден от 09.00 ч. до 16.00 ч..

Ревматичните заболявания представляват важна група от хронични медицински състояния, които засягат както двигателния апарат, така и важни органи и системи и често са обвързани със значителни физически и социални последици за пациентите.

Отличителната им черта е разнообразна гама от симптоми, които понякога могат да съвпадат със симптомите на други заболявания, което поражда необходимостта от компетентна и прецизна диагностика. Изключително важно е да се обръща внимание на ключовите характеристики на ревматичните заболявания, както и на техните специфични клинични проявления.

Пациентите трябва да бъдат наясно, че специализираният съвет от ревматолог е от съществено значение при оценката на техния здравословен статус и правилно определяне на подходяща терапия. Изключителната компетентност и обучение на ревматолога го правят способен да открие дори най-слабо изразените ревматични състояния, което е от решаващо значение за оптималното управление на болестта и подобряване на качеството на живот на пациента.

Не забравяйте, здравето е най-ценното богатство и затова ние сме тук, за да Ви помогнем да се възползвате от най-доброто медицинско обслужване. При нас ще получите професионалния съвет на нашите изтъкнати ревматолози и ще се уверите в отличната ни грижа за Вашето здраве.

Клиника по ревматология е специализирана във възпалителни, дегенеративни, метаболитни и автоимунни заболявания - ревматоиден и псориатичен артрит, анкилозиращ спондилит, реактивни артрити, периферна остеоартроза и спондилиартроза, подагра, системен лупус еритематодес, прогресивна склероза, полимиозит, васкулити, припокриващи синдроми и други.

Възможностите на медицинските специалисти в клиниката по ревматология да организират диагностичния и лечебен процес са уникални за Североизточна България.

Инициативата на лечебното заведение има за цел да привлече вниманието на гражданите към профилактиката, ранното откриване и навременното лечение на ревматологичните заболявания.