Започна Националната лятна АНТИСПИН кампания на РЗИ, в която студенти на МУ-Варна участват като доброволци

Започна Националната лятна АНТИСПИН кампания на РЗИ, в която студенти на МУ-Варна участват като доброволци

Регионалната здравна инспекция  във Варна започна осъществяването на четвъртия етап от Националната лятна АНТИСПИН кампания, която се провежда до 31 август 2023 г. На различни локации във Варна служители на РЗИ, доброволци от Медицински университет - Варна и неправителствени организации ще проведат консултации и изследвания при следния график:

- Безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН, Хепатит В и С и СПИН  се провежда в сградата на РЗИ-Варна в кабинета за анонимно, безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН/ - КАБКИС, на ет. 5, ст. 501, с работно време от понеделник до петък от 09:00 до 16:00 ч.

- Безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН ще се проведе на 18.08.2023 г. от 18:00 до 20:00 ч. в Делта Планет мол в мобилен кабинет на входа до Коста кафе.

- Безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН ще се проведе на 23.08.2023 г. от 16:00 до 18:00 ч. в сградата на Гранд мол- фоайе срещу централен вход.

Кампания има за цел да насочи вниманието на обществото към проблема СПИН и да повиши обществената осведоменост за начините на предаване и на предпазване от ХИВ и други сексуално предавани инфекции (СПИ).

Специалистите съветват ако сте били изложени на риск от заразяване с ХИВ, непременно да направете изследване за ХИВ (ХИВ тест) и да потърсите навременна медицинска помощ.