Безплатни ревматологични прегледи в УМБАЛ „Света Марина“ - Варна през септември 2023 г.

Безплатни ревматологични прегледи в УМБАЛ „Света Марина“ - Варна през септември 2023 г.

В периода 7 август - 11 август 2023 г. в Клиника по ревматология към УМБАЛ „Света Марина“ - Варна се проведе успешна кампания за безплатни ревматологични прегледи с консултирани над 120 пациенти, от които 5% новодиагностицирани с възпалителни ставни заболявания.

Поради огромния интерес към инициативата обявяваме продължение на кампанията в периода 4 септември - 15 септември 2023 г. Консултациите ще се осъществят в Клиника по ревматология на ет. 7, каб. 707 в основната сграда на УМБАЛ „Света Марина“ - Варна след предварително записване на тел. 052 978 823 всеки делничен ден от 09.00 ч. до 12.00 ч.

Клиника по ревматология е специализирана в диагностиката и лечението на възпалителни, дегенеративни, метаболитни и автоимунни заболявания - ревматоиден и псориатичен артрит, анкилозиращ спондилит, реактивни артрити, периферна остеоартроза и спондилиартроза, подагра, системен лупус еритематодес, прогресивна склероза, полимиозит, васкулити, припокриващи синдроми и други. Стремим се да осигурим оптимална медицинска подкрепа чрез внимание и грижа към всеки пациент.

Инициативата на лечебното заведение има за цел да привлече вниманието на гражданите към профилактиката, ранното откриване и навременното лечение на ревматологичните заболявания. Амбицията ни е да създадем устойчива и полезна програма, която ще продължи да подкрепя Вашето здраве.