Поздравителен адрес от Ректора на МУ – Варна по случай 115-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България

Поздравителен адрес от Ректора на МУ – Варна по случай 115-тата годишнина от     обявяването на Независимостта на България

Уважаеми колеги и студенти,

Днес отбелязваме една от най-значимите дати в българската история – обявяването на Независимостта на България.  На този ден преди 115 години страната ни става равноправен член на европейската общност.

На 22 септември 1908 г. във Велико Търново с манифест на княз Фердинанд I България e провъзгласена за независимо царство. Този исторически момент е резултат от далновидните действия  на българската дипломация и от силата на народа ни да отстоява правото си на собствена държава,  национална идентичност и самосъзнание.

Днес трябва да продължим с професионализъм и отговорност да работим за бъдещето на България. С обединени усилия да издигаме нейния авторитет на международната сцена и да спомагаме за устойчивото й развитие като модерна и независима европейска държава.

В днешния празничен ден поздравявам цялата академична общност на Медицински университет “Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна. Пожелавам успех на всички преподаватели в мисията им да обучават и подкрепят своите възпитаници в професионалното и в личностното им развитие. Убеден съм, че студентите на МУ – Варна ще се докажат в бъдеще като отлични медицински и здравни специалисти, които предоставят на своите пациенти лекарска помощ, отговаряща на най-високите международни стандарти.

Честит празник!

 

                                                                                                     Проф. д-р Светослав Георгиев, д.м.

                                                                                                     Ректор на Медицински университет                       

                                                                                                   „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна