Дипломираха се 207 абсолвенти от Випуск 2023 на Медицински колеж към МУ – Варна

Дипломираха се 207 абсолвенти от Випуск 2023 на Медицински колеж към МУ – Варна

Медицински колеж към МУ-Варна дипломира 207 абсолвенти от Випуск 2023 на тържествена церемония на 17 ноември в Двореца на културата и спорта. 39 дипломанти завършиха с отличен успех. Първенец на випуска е Ивана Пенева от специалност „Медицински козметик“.

Абсолвентите бяха поздравени от Ректора на МУ-Варна проф. д-р Светослав Георгиев, който ги приветства с избора да се обучават като здравни специалисти по различни специалности в Медицински колеж - Варна. Проф. Георгиев се обърна към дипломантите: „Бъдете признателни и благодарни на Вашите преподаватели за помощта и всеотдайността им. Те с много търпение Ви предадоха не само теоретични знания и практически опит, но и много житейски уроци, които ще бъдат отправна точка в професионалния Ви път и личностно развитие. Всичко е постижимо, когато полагате необходимите усилия и вярвате в своите способности“.

Отличникът на Випуск 2023 получи грамоти и награди от Ректора и Община Варна. Ивана Пенева поднесе приветствие от името на всички завършващи и благодари на Академичното ръководство на Университета за условията на обучение и на преподавателите за отличната професионална подготовка.

Традиционно бяха връчени награди за активна студентска дейност и за високи заслуги в изграждането на съвременния облик на Студентски съвет към МУ-Варна. Призове получиха абсолвентите Цветелина Савова и Мартин Янакиев от специалност „Зъботехник“. За активна спортна дейност бяха отличени Кристина Колева, Милена Христова и Симеон Григоров за участието им в отборите по волейбол на МУ-Варна.

В празничната програма поздрави към абсолвентите от Випуск 2023 отправиха танцьорите от студентски танцов състав „Диана“ и таланти на МУ-Варна.