Поздравителен адрес на Ректора по случай Деня на родилната помощ 21 януари

Поздравителен адрес на Ректора по случай Деня на родилната помощ 21 януари

Уважаеми колеги и студенти,

За мен е удоволствие от името на академичното ръководство на Медицински университет – Варна и лично от мое име да Ви поздравя по случай 21 януари - Деня на родилната помощ. Изказвам своята благодарност към всички акушер-гинеколози, неонатолози, акушерки, медицински и здравни специалисти, които допринасят за появата на новия живот и оказват висококвалифицирана медицинска помощ и грижа за здравето на родилките и новородените.

Използвам празничния повод да Ви приветствам за високия професионализъм, отдаденост и отговорност в работата Ви.  Вашият труд заслужава дълбоко признание и уважение - Вие неуморно помагате на бъдещите майки, първи поемате в ръцете си новородените бебета и полагате най-добрите грижи за родилките и най-малките си пациенти. Убеден съм, че ще продължите с всеотдайност да подкрепяте майчинството, да дарявате надежда и да давате сили и кураж на бъдещите родители.

В Деня на родилната помощ поздравявам всички студенти, избрали да се посветят на едни от най-хуманните и благородни професии. Стремете се към високи нива на професионализъм. Постоянно надграждайте знанията и усъвършенствайте уменията си, за да предоставите на пациентите качествена медицинска помощ и грижа.

Пожелавам на всички лекари, медицински и здравни специалисти в сферата на родилната помощ много професионални успехи и удовлетворение от положените усилия в името на здравето и новия живот.

Честит празник!

 

21.01.2024г.                                                                             Проф. д-р Светослав Георгиев, д.м.

                                                                                                    Ректор на Медицински университет                      

                                                                                                  „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна