Филм на MU-Vi.tv става част от гражданското образование в училищата

Филм на MU-Vi.tv става част от гражданското образование в училищата

Филм на MU-Vi.tv, изработен по идея на ученици от Школата по гражданско образование „Младежки парламент – Европейски мост“ към Общинския детски комплекс, става част от гражданското образование в българските училища и от мащабна информационна кампания за превенция на фалшивите сигнали на телефон 112.

Телевизионната продукция, озаглавена „112 помага наистина, остави шегите за приятелите!“ насочва вниманието на обществото и младите хора към проблема с нерегламентираните обаждания на 112  и има за цел да противодейства на фалшивите сигнали, подадени конкретно от ученици.

Гледайте филма  „112 помага наистина, остави шегите за приятелите!“ тук

За релизирането на тази инициатива възпитаниците на школата получиха съдействие от Медицински университет – Варна, в лицето на университетската телевизия MU-Vi.tv, по отношение на сценария, режисурата, техническото обезпечаване на снимачния процес и последващия видеомонтаж на продукцията.

Съвместният проект бе подкрепен от ОД на МВР - Варна, РС ПАБ - Варна, Районен център 112 - Варна, Дирекция „Националната система 112“, ЦСМП - Варна, РУО - Варна и ЦПЛР-ОДК - Варна. Със съдействието на РУО - Варна, филмът ще бъде разпространен сред училищата в морската столица, като целта е да достигне до максимален брой млади хора и техните родители. Той ще стане и част от информационната кампания на Дирекция „Националната система 112“ за превенция на фалшивите сигнали.

На официалната премиера на филма, което се проведе в Народната астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“, присъстваха г-жа Марина Велинова - директор на Дирекция „Национална система 112“ – София, д-р Ирена Радева - началник на РУО – Варна, Монка Николова - директор на ЦПЛР-ОДК град Варна, д-р Моника Агатова - директор на Център за спешна медицинска помощ - Варна, и други.

Вижте репортаж от събитието тук

 

Сценарист и режисьор: Силвия Николова

Координатори: Добринка Костова, Емилиян Ялъмов

Оператори: Лазар Еленков, Евтим Христов

Репортери: Вяра Станимирова, Жасмина Беридзе, Адрияна Вашева, Анна Якимова, Божана Атанасова

Видеомонтаж: Волен Войнов